-
Priprema15 min
-
Kuhanje30 min
-
Broj osoba6
Sastojci
Koraci
Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U tavi zagrijte 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Dodajte luk, mrkvu i gljive - ocijeđene i isjeckane. Kratko propržite.
Zatim dodajte isjeckano paradajz i kuhajte oko 10 minuta.
Dodajte file oslića, so i biber i kuhajte još 3-4 minute.
Na kraju dodajte peršun i skuhanu rižu. Izmiješajte i skinite sa kola.
Sve stavite u nauljenu vatrostalno posudu, pospite krušnim mrvicama i dodajte preostalo ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 15 minuta ili dok riža ne porumeni te poslužite.
Zapečena riža sa oslićem
Sastojci
Follow The Directions
Rižu skuhajte prema uputstvu na pakovanju.
U tavi zagrijte 3 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Dodajte luk, mrkvu i gljive - ocijeđene i isjeckane. Kratko propržite.
Zatim dodajte isjeckano paradajz i kuhajte oko 10 minuta.
Dodajte file oslića, so i biber i kuhajte još 3-4 minute.
Na kraju dodajte peršun i skuhanu rižu. Izmiješajte i skinite sa kola.
Sve stavite u nauljenu vatrostalno posudu, pospite krušnim mrvicama i dodajte preostalo ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°, oko 15 minuta ili dok riža ne porumeni te poslužite.
Ocijeni